Ειδήσεις

Πώς το «fintech» αλλάζει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Σύμφωνα με το GlobeNewsWire, ο κλάδος fintech αναμένεται να φτάσει σε εκτίμηση αξίας 305 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025, με εκτιμώμενη ανάπτυξη 25% κάθε χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Η αύξηση των μισθών στην ΕΕ υστερεί έναντι του πληθωρισμού - Η μείωση των πραγματικών εισοδημάτων θα συνεχιστεί και φέτος

Αυτό που ξεκίνησε ως συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία Covid-19 έχει ενταθεί στην Ευρώπη από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Οι αρχικές προβλέψεις που ήθελαν τον πληθωρισμό να επιστρέφει στο αρχικό του εύρος στο περίπου 2% αργότερα μέσα στο έτος φαίνεται να διαψεύδονται. Αυτό σημαίνει ότι η αγοραστική δύναμη των μισθών στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μειωθεί φέτος, σύμφωνα με την αναλυτική σύνοψη της Aegean Equity.

Διαβάστε περισσότερα

Η εισροή προσφύγων από την Ουκρανία: Ευκαιρία ή κίνδυνος για την αγορά εργασίας της ΕΕ;

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα. Η συντριπτική πλειονότητα πηγαίνει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ωστόσο μια τέτοια εισροή προσφύγων θα επηρεάσει την αγορά εργασίας της ΕΕ συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η Aegean Equity έχει ερευνήσει πιθανούς τρόπους εξέλιξης αυτής της κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στον χρηματοοικονομικό τομέα: 5 ιδιότητες που εξασφαλίζουν επιτυχία στη δεκαετία του 2020

Εάν επιχειρείτε να ενταχθείτε στον κόσμο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δεν πρόκειται να βγείτε χαμένοι, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς κλάδους. Για να τα καταφέρετε ωστόσο προϋπόθεση αποτελεί η κατοχή ορισμένων κρίσιμων ιδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση κινδύνου: Οι συμβάσεις CFDs είναι πολύπλοκα προϊόντα και ενέχουν υψηλό κίνδυνο ραγδαίας απώλειας χρημάτων λόγω της μόχλευσης. 86.86% των λογαριασμών των επενδυτών λιανικής υφίστανται απώλειες κεφαλαίων όταν πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω CFDs με τον συγκεκριμένο πάροχο. Θα πρέπει να αξιολογήσετε αν κατανοείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμβάσεις CFDs και αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά στον υψηλό κίνδυνο απώλειας των κεφαλαίων σας.

Νομικά: Aegean Equity Single Member P.C. (εφεξής "Aegean Equity") είναι εγγεγραμμένος συνδεδεμένος αντιπρόσωπος της BCM Begin Capital Markets CY Ltd., μιας Κυπριακής Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, που εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) με άδεια ΚΕΠΕΥ αρ. 274/15. Η Aegean Equity είναι εγγεγραμμένη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), η οποία είναι η ρυθμιστική αρχή στην επικράτεια της Ελλάδας.
Παρακαλώ βρείτε εδώ Δήλωση Απορρήτου

Προειδοποίηση κινδύνου: Οι συμβάσεις CFDs είναι πολύπλοκα προϊόντα και ενέχουν υψηλό κίνδυνο ραγδαίας απώλειας χρημάτων λόγω της μόχλευσης. 86.86% των λογαριασμών των επενδυτών λιανικής υφίστανται απώλειες κεφαλαίων όταν πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω CFDs με τον συγκεκριμένο πάροχο. Θα πρέπει να αξιολογήσετε αν κατανοείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμβάσεις CFDs και αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά στον υψηλό κίνδυνο απώλειας των κεφαλαίων σας. Παρακαλώ βρείτε εδώ Δήλωση Απορρήτου.