Εκπαίδευση

Πλατφόρμες συναλλαγών

Πλατφόρμες συναλλαγών

 

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να επενδύσετε μέσω διαδικτυακών συναλλαγών, θα χρειαστείτε μια πλατφόρμα συναλλαγών. Πρόκειται για ένα σημαντικό μέρος της διαπραγμάτευσης, μέσω του οποίου πραγματοποιείτε εντολές για αγορά ή πώληση μέσων διαπραγμάτευσης και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τις επενδύσεις σας.

 

Επιχειρηματική πλατφόρμα

Μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα την πλατφόρμα συναλλαγών στον υπολογιστή σας, το tablet ή το τηλέφωνό σας. Σας επιτρέπει να ελέγχετε ολόκληρο τον λογαριασμό συναλλαγών σας, που σημαίνει την παρακολούθηση των τρέχουσων τιμών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις κεφαλαιαγορές, την πραγματοποίηση συναλλαγών και τη διαχείριση τους. Μέσω της πλατφόρμας, μπορείτε να πραγματοποιείτε λεπτομερείς αναλύσεις σχετικά με την εξέλιξη της συναλλαγματικής ισοτιμίας όλων των μέσων διαπραγμάτευσης (ζεύγη νομισμάτων, τιμές εμπορευμάτων, μετοχών, αλλά και δεικτών). Στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ανήκουν το MT4, το MT5 και το xStation. Για το ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη για σας όμως, πρέπει να αποφασίσετε εσείς οι ίδιοι, ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.            

 

MetaTrader4

Το MT4 έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα στην αγορά. Αυτή η επαγγελματική πολλαπλή πλατφόρμα χρησιμοποιείται για την ανάλυση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων, την παρακολούθηση των μεμονομένων ανοιχτών και των προηγούμενων διαπραγματεύσιμων συναλλαγών, αλλά επίσης προσφέρει τη δυνατότητα πρακτικής χρήσης, τεχνικής ανάλυσης και ρύθμισης αυτόματων συστημάτων διαπραγμάτευσης. Τα πλεονεκτήματά της είναι η γρήγορη πραγματοποίηση εντολών, ο δοκιμαστής στρατηγικών, το οικονομικό ημερολόγιο και οι συναλλαγές με ένα κλικ. Έχει σχεδιαστεί για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων των εμπόρων. Ο έλεγχος της είναι απλός και μπορούν να τη χειριστούν ακόμη και οι αρχάριοι. Ταυτόχρονα, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών οι οποίες κάνουν την πλατφόρμα προσβάσιμη ακριβώς στις ανάγκες του συγκεκριμένου πελάτη.

Το MT4 σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και στις γραφικές παραστάσεις σε όλες σας τις συσκευές. Υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Windows, Mac, Android και iOS.

 

MetaTrader5

Το Aegean Eqquity χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MetaTrader5 για συναλλαγές. Είναι η νούμερο ένα πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιούν έμποροι και επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα είναι διάδοχος της δημοφιλούς έκδοσης MetaTrader4. Χαρακτηρίζεται από μια προσφορά προηγμένων αναλυτικών εργαλείων και σας επιτρέπει μια λεπτομερή εικόνα όλων των σημαντικών πραγμάτων που συμβαίνουν στη χρηματοοικονομική αγορά. Παραμένουν όλες οι δημοφιλείς λειτουργίες του MetaTrader4 και προστίθενται και νέα στοιχεία τα οποία κάνουν την πλατφόρμα ακόμα πιο εύκολη και πιο βολική στον έλεγχο - 8 τύποι εντολών διαπραγμάτευσης (για σύγκριση, το MT4 προσφέρει μόνο 6), 21 χρονικά πλαίσια («time frame»), σε σύγκριση με τα αρχικά 9 στο μενού του MT4 και κύμανση από 1 έως 10 λεπτά για την πιο ακριβή ανάλυση. Υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Chrome, Firefox, Safari, IE 9+, iOS και Android.

 

xStation

Το xStation είναι μια από τις νεότερες, επαγγελματικά σχεδιασμένες πλατφόρμες. Επιτρέπει την παρακολούθηση των τρεχουσών αλλαγών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών όλων των μέσων διαπραγμάτευσης, την ανάλυση των γραφημάτων και διάφορα άλλα εργαλεία για τη διευκόλυνση των συναλλαγών. Οι νέες λειτουργίες απλοποιούν και διευκολύνουν τον έλεγχο της πλατφόρμας, την ανάλυση και την παρακολούθηση των πληροφοριών από την αγορά. Η πλατφόρμα χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη εκτέλεση εντολών συναλλαγών χωρίς προθεσμία. Οι ειδικές λειτουργίες της είναι κυρίως, τα στατιστικά στοιχεία του επενδυτή (μια επισκόπηση λεπτομερών πληροφοριών για τις συναλλαγές, όπως η σχέση κέρδους /ζημίας), το συναίσθημα (μια λειτουργία που δείχνει πώς βλέπουν τις εξελίξεις στην αγορά οι άλλοι έμποροι, ποια εργαλεία διαπραγματεύονται περισσότερο και ποια λιγότερο), το μαζικό κλείσιμο των θέσεων με ένα κλικ και το άνοιγμα API (επιτρέπει να γράφετε προσαρμοσμένα έγγραφα, ρομπότ ή επαγγελματικές εφαρμογές).

Risk Warning: CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 77.25% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Νομικά: Aegean Equity Single Member P.C. (εφεξής "Aegean Equity") είναι εγγεγραμμένος συνδεδεμένος αντιπρόσωπος της BCM Begin Capital Markets CY Ltd., μιας Κυπριακής Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, που εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) με άδεια ΚΕΠΕΥ αρ. 274/15. Η Aegean Equity είναι εγγεγραμμένη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), η οποία είναι η ρυθμιστική αρχή στην επικράτεια της Ελλάδας.
Παρακαλώ βρείτε εδώ Δήλωση Απορρήτου

Risk Warning: CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 77.25% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. Παρακαλώ βρείτε εδώ Δήλωση Απορρήτου.